В Україні спостерігається тенденція до зменшення випадків дорожньо-транспортних пригод на залізничних переїздах і зниження тяжкості їх наслідків, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

«Сьогодні в Україні налічується 5477 залізничних переїздів, з них 50% - без чергового, обладнані сигналізацією, 26% - з черговим і сигналізацією, 23% - без чергового та сигналізації. Саме остання категорія переїздів вважається потенційно небезпечною, особливо в тих випадках, якщо там здійснюється рух рейсових пасажирських автобусів. На сьогодні таких переїздів близько 200, у минулому році їх було 240. Ми постійно контролюємо ситуацію на ці об'єкти», - заявив директор Департаменту безпеки Мінінфраструктури України Юрій Гержод під час Міжнародної конференції «Безпека пішоходів і велосипедистів».

За його словами, ефективним кроком є ​​введення відеоспостереження на 6-ти залізницях з найбільш небезпечними залізничними переїздами й інтенсивним потоком автотранспорту. Систему відеоспостереження на залізничних переїздах планують поширювати і надалі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248