Пропонуємо Вам вибрані цитати українських політиків з 14 по 21 червня.

«Коли виконавча влада працює - головне їй не заважати, краще допомагати. Я був лідером опозиції. Коли ми ходили на уряд і заважали уряду працювати? Ніколи такого не було», - Президент Віктор Янукович про опозицію, яка заважає працювати уряду.

«Я не думаю, що голова ВР буде ганятися за депутатами і міністрами, хто з них, де що випив», - голова ВР Володимир Рибак про прохання депутатів перевірити, чи пахне від заступника міністра фінансів Анатолія Мярковського алкоголем.

«Ми на рівні держави дуже серйозно послабили увагу до історії. Займаємося в основному економічними проблемами, які дуже важкі зараз. А ось цю сторону дали на відкуп тим, хто хотів би принизити і спотворити історію», - прем'єр-міністр Микола Азаров про те, що держава повинна більше приділяти уваги історії.

«Слово «приватизація» ніколи не використовувалося ні на яких переговорах. Це все чутки чи домисли, можливо, навіть провокація», - Президент Віктор Янукович назвав чутками інформацію про приватизацію ГТС України.

«П'яне виконання про п'яне виконання бюджету. Біля цієї людини просто поруч неможливо стояти», - свободівець Ігор Швайка про заступника міністра фінансів Анатолія Мярковського.

«У радіусі п'яти метрів всі знають, як несе від людини, яка тільки що відірвалася від горілки», - свободівець Ігор Швайка звинуватив заступника міністра фінансів Анатолія Мярковського в тому, що він прийшов до парламенту п'яним.

«Всі ми - живі люди, іноді ми хворіємо, болить голова чи серце, іноді піднімається тиск, особливо якщо людина готувалася до виступу у Верховній Раді, адже, якщо подивитися порядок денний на сьогодні, там заплановано дуже багато виступів від Мінфіну», - регіонал Володимир Макеєнко про заступника міністра фінансів Анатолія Мярковського, якого депутати звинуватили в тому, що він прийшов у ВР в нетверезому стані.
 
«Але Остапа понесло далі... Яценюк заявив журналістам, що мої заяви пишуть на Банковій. Що тут сказати? На Банковій я не був вже років чотири - на відміну від Яценюка. Не зустрічався ні з Януковичем, ні з Льовочкіним, ні з наближеними до влади олігархами - теж на відміну від Яценюка», - нардеп від «Батьківщини» Анатолій Гриценко про те, що не спілкується з представниками Адміністрації Президента.

«Кожен повинен узгоджувати свою вагу і вагу керівника держави за якого, принаймні, голосувало більше половини населення», - лідер фракції ПР Олександр Єфремов про те, що не Президент має приходити до парламенту для зустрічі з лідерами фракцій, а вони до нього.

«Свобода» не збирається брати участь в тому політичному фарсі в дусі «Діалогу з країною». Ми чудово усвідомлюємо, що формат цієї зустрічі, який повинен був відбутися як зустріч Президента з опозицією, був змінений, і абсолютно немає ніякого сенсу підігравати абсолютно нікому не потрібним ігрищам», - лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок про зустріч лідерів парламентських фракції з Президентом Віктором Януковичем.

«Якщо він боїться прийти до парламенту, то ми не боїмося прийти до Віктора Януковича», - лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк про зустріч з Президентом Віктором Януковичем в АП.

«Покарання можна прописати. Хто буде виконувати це покарання. Які пристави у Верховній Раді? Хто буде уповноважений на це покарання?», - регіонал Володимир Макеєнко про те, що виганяти депутатів-кнопкодавів із залу нікому.
«Для мене побудова Євразійського економічного союзу - це побудова Ноєвого ковчега, на нас дивиться весь світ. А запрошення України до зони вільної торгівлі і в Європейський Союз в таких умовах, без участі в Митному союзі і ЄЕП, на мою думку - це запрошення на «Титанік», - урядовий уповноважений України з питань співробітництва з Російською Федерацією, державами - учасницями СНД, ЄврАзЕС Валерій Мунтіян про паралельну участь України в ЄС і МС.

«Якщо депутати домовляться і будуть діяти погоджено, тоді можна йти на це засідання. Якщо ні - нам треба проводити інше засідання без тих депутатів, які репетують, стукають і кричать», - голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов про можливе проведення позачергової сесії парламенту.

«Є якась структура з трьома головами. Одна голова щось запропонувала, а дві побігли виконувати. Потім інша запропонувала - й інші дві побігли виконувати. Так вони і ганяються один за одним, а в результаті порядку в Раді немає», - регіонал Олександр Єфремов про опозиційних лідерів.

«Фраза «ви хочете війни - ви її отримаєте» говорить про ті «великі» плани, які виношує «Свобода». Отже, вони хочуть не просто винести громадянський конфлікт за межі будівлі парламенту, а й запалити громадянську війну в нашому суспільстві», - регіонал Вадим Колесніченко про виступ представника «Свободи» Юрія Михальчишина, який, на його думку, загрожує українському народові.

«Я також передав би, якщо вони не дають говорити. Що, Президент повинен йти на привселюдне висміювання, бо комусь так хочеться? Вислуховувати нецензурні вирази, непарламентські висловлювання. Його ж обирав не парламент, а народ. І парламент повинен поважати, хоча б протокольно, Президента», - екс-президент Леонід Кравчук про те, що Президент Віктор Янукович не прийшов зі щорічним посланням до Верховної Ради.

«Коли треба спустити пар, то шукають якийсь такий захід, на який би всі звертали увагу, а не на існуючі проблеми. Можна робити зміни і без Конституційної асамблеї», - колишній президент Леонід Кучма вважає безглуздою діяльність Конституційної асамблеї.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

594