Експертиза не виявила ознак алкогольного сп'яніння у першого заступника міністра фінансів України Анатолія Мярковського. Про це заявив професор Вадим Шипулін.

За його словами, офіційний висновок наркологічного огляду, проведеного 18 червня у київській наркологічній клінічній лікарні «Соціотерапія», було отримано в п'ятницю.

«У результаті проведеного огляду, яке включало огляд нарколога та лабораторне дослідження, ознак сп'яніння не виявлено», - зазначив професор, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він також підкреслив, що Мярковський дав згоду на оприлюднення даного висновку.

Нагадаємо, 18 червня на ранковому засіданні парламенту Мярковський представляв звіт уряду про виконання держбюджету 2012 року. Однак під час його виступу депутат фракції «Свобода» Ігор Швайка, підійшовши до заступника міністра, заявив, що той п'яний.

Мярковський, не зронивши ні слова, покинув трибуну і зал парламенту.

На вечірньому засіданні парламенту міністр фінансів України Юрій Колобов повідомив, що Мярковський госпіталізований і проходить медичне обстеження.

19 червня стало відомо, що медики констатували у першого заступника міністра фінансів наявність гіпертонічного кризу.

Згідно з висновками лікарів, наявність у пацієнта певного запаху могло бути викликане самостійним прийомом медикаментів або наявністю деяких проблем ендокринологічного характеру. З'ясувалося, що через погане самопочуття Мярковський 17-18 червня приймав спиртовий розчин барбовалу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250