Кількість підтверджених владою жертв повеней і зсувів у північних індійських штатах Уттаракханд і Хімачал-Прадеш склала 207 осіб.
 
Раніше повідомлялося про 182 жертви. Представники влади заявляють, що на тлі спаду опадів може бути виявлено набагато більше загиблих.
 

Деякі джерела заявляють, що загинуло не менше 5 тисяч осіб, повідомляють РІА «Новости». Наразі вода відходить, погода поліпшується, рятувальники і військові виявляють все більше тіл. У понеділок очікуються нові дощі, що ускладнить рятувальну операцію.
 
 

Цього року сезон дощів у північній Індії, в тому числі в Делі, почався значно раніше, ніж зазвичай. Пік дощів припав на 17 червня. Дощі призвели до розливу Гангу і низки його приток, викликали зсуви. Найбільше постраждав Уттаракханд, де знаходяться декілька священних для індусів храмів. Десятки тисяч паломників виявилися фактично блокованими через розмив доріг і обвалення мостів. Зсуви змили близько 90 спеціальних будинків для відпочинку паломників.
У зоні лиха опинилося і популярне серед туристів місто Рішікеш. 33 тисячі людей евакуйовано і розміщено в тимчасових таборах. Кілька десятків тисяч людей досі чекають на допомогу.

У рятувальній операції беруть участь більше 8 тисяч військових, 3 тисячі прикордонників, сотні поліцейських, близько 40 військових і приватних вертольотів.

Екологи заявляють, що лихо в північних штатах досягло таких масштабів через зменшення площі лісів, погано сплановане будівництво дамб, зведення будинків у місцях, де є загроза зсувів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241