Колишній президент України, голова Конституційної асамблеї Леонід Кравчук підтримує те, що чинний Президент України Віктор Янукович не прийшов зі щорічним посланням до Верховної Ради. Про це Кравчук сказав сьогодні на брифінгу.

Кравчук зазначив, що також передав би послання депутатам у друкованому вигляді.

«Я так само передав би, якщо вони не дають говорити. Що, Президент повинен йти на привселюдне висміювання, бо комусь так хочеться? Вислуховувати нецензурні вирази, непарламентські висловлювання. Його ж обирав не парламент, а народ. І парламент повинен поважати, хоча б протокольно, Президента», - сказав Кравчук.

Він також зазначив, що якщо в парламенті буде повага до Глави держави, то тоді він прийде в парламент і буде там виступати, повідомляє «УНІАН».

«Коли буде така повага, тоді Президент прийде до парламенту і буде виступати. А зараз я б теж не прийшов на розтерзання», - сказав Кравчук.

Він також зазначив, що сьогодні опозиція діє так, що не можна зрозуміти, разом вони чи окремо.

«Коли потрібно повалити владу, вони разом, а коли потрібно когось рекомендувати до влади або обрати, вони разом не будуть. І це було всі роки, скільки я пам'ятаю українську опозицію», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, представник Глави держави в парламенті Юрій Мірошниченко заявив, що Президент України Віктор Янукович готовий прийти до парламенту 5 липня.

6 червня парламентарії від опозиції заблокували трибуну Верховної Ради України і зажадали, щоб Президент Віктор Янукович особисто прийшов до парламенту і виступив зі щорічним посланням.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245