Пошуковий рух щодо встановлення імен загиблих у боях за Україну отримав підтримку на державному рівні і міжнародне визнання. Про це, виступаючи перед ветеранами в Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році», заявив Президент України Віктор Янукович.

Він запевнив, що буде і надалі приділяти належну увагу розвитку та реалізації громадських пошукових ініціатив, спрямованих на відновлення історичної справедливості.

«Відповідні доручення вже дані центральним і місцевим органам виконавчої влади - і щодо належної державної підтримки пошукової діяльності, і щодо вдосконалення її нормативно-правової бази, утвердження відповідних регіональних програм. А також щодо широкого залучення до цієї благородної справи учнівської та студентської молоді», - цитує слова Президента прес-служба Глави держави.

«Сувора правда про Велику Вітчизняну війну залишається з нами. У 28 тисячах братських могилах поховані рятівники України. Імена багатьох з них загубилися у страшному вирі відступів, оточень, проривів і смертельних атак. Справою честі є встановлення імен всіх полеглих у боях за нашу землю», - зазначив Янукович.

За словами Глави держави, потрібно зробити все необхідне, щоб гідно увічнити жертовність загиблих 70 років тому в боротьбі за свободу.

«Це наш святий обов'язок, це потрібно нам і нашим нащадкам, це послужить нашому самопізнанню, подальшому розвитку взаєморозуміння, толерантності та консолідації суспільства», - підкреслив Янукович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

381