Рішення Апеляційного суду Харківської області про зміну запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою на домашній арешт трьом співробітникам служби охорони, які брали участь у затриманні в ресторані судді, - хороший знак. Таку думку висловив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.

«У Харкові трьом працівникам міліції, які 12 червня затримали біля місцевого кафе суддю, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою змінено на домашній арешт. Це - хороший знак, адже зайві емоції відкинуті, а ми - за прийняття законного рішення», - заявив Захарченко.

Він зазначив, що «з метою належного з'ясування обставин інциденту вже в перші години після події направив до Харкова фахівців центрального апарату МВС України - співробітників Управління інспекції з особового складу та Департаменту внутрішньої безпеки».

За словами Захарченка, перевірка триває.

«Як глава найбільшого правоохоронного відомства, хочу запевнити всіх у тому, що завжди буду піклуватися про долю своїх співробітників та їхніх сімей. Ми зацікавлені у неупередженому і об'єктивному розслідуванні, адже працівник міліції, який виходить на службу, повинен бути впевнений у тому, що якщо він буде діяти за законом, то і закон його захистить. Тисячі міліціонерів, які щодня забезпечують спокій в державі, часто ризикуючи здоров'ям і життям, будуть і надалі гідно виконувати свою роботу щодо забезпечення громадського порядку», - підкреслив міністр.

Як повідомляв ForUm, у Харкові міліціонери ДСО затримали п'яного дебошира, який виявився суддею одного із районних судів. Після встановлення особи затриманого наручники з нього були зняті, а він переданий представникам прокуратури міста.

На наступний день з ініціативи органів прокуратури на підставі рішення суду були арештовані співробітники ДСО, які затримали суддю.

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко звернувся до генерального прокурора Віктора Пшонки з проханням об'єктивно розслідувати причини і обставини інциденту.

Вчора, 20 червня, Апеляційний суд Харківської області обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту відносно Сергія Зубка, Артема Крилова та Ігоря Колюшенкова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302