Співробітники Служби безпеки України у Закарпатській області затримали трьох місцевих жителів, підозрюваних в організації міжнародного каналу переправлення нелегальних мігрантів через державний кордон України. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Наприкінці травня ц.р. в одному із населених пунктів Виноградівського району оперативники СБУ затримали два легкові автомобілі, в яких учасники угруповання перевозили чотирьох громадян Шрі-Ланки і одного пакистанця. Надалі зловмисники планували переправити нелегалів через українсько-угорський кордон поза пунктами пропуску. Нелегали прямували до країн Європейського союзу, вибравши Україну як транзитну територію.

Стосовно затриманих громадян України розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 9 років.

За рішенням суду, двом зловмисникам обрано запобіжний захід - утримання під вартою, третьому співучаснику злочину - заставу в розмірі 22 тисяч гривень.

Нелегальні мігранти передані Державній прикордонній службі України для видворення з території України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215