Європейський союз виставив вимоги, при яких Угода про асоціацію з Україною буде підписана. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, заявив міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле після зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем.

Зокрема, міністр нагадав, що раніше він вже заявляв, що ЄС буде радий бачити Україну у своїй спільноті, але для підписання Угоди про асоціацію Україні необхідно виконати низку вимог.

Вестервелле підкреслив, що є три важливі речі, які Україна повинна виконати на шляху євроінтеграції. Перша вимога, за його словами, це реформа законодавства і реформа у сфері юстиції, друга - зміни, які необхідно провести у виборчому законодавстві.

«І третя – одна із найважливіших вимог - це ліквідація виборчого правосуддя. Для того щоб бути в ЄС, в Україні не повинно відбуватися випадків, коли суд будь-ким контролюється», - сказав він.


 
Також міністр зазначив, що зустріч з Президентом України Віктором Януковичем справила на нього приємні враження і крім євроінтеграцї сторони встигли обговорити деякі питання в енергетиці.

«У нас був досить конструктивний діалог у хорошій атмосфері. Сподіваємося, що наша співпраця буде і надалі розвиватися в такому ключі », - резюмував Вестервелле.

Нагадаємо, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною. Документ містить не тільки політичну складову, але також передбачає створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

305