Прокуратура Дніпровського району внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про отруєння 36 дітей і одного дорослого у столичному дошкільному закладі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Нагадаємо, вчора прокуратура повідомляла про 27 госпіталізованих дітей.

Як наголошується у повідомленні, встановлено, що 36 дітей віком від 3 до 6 років після відвідування одного із дитячих садків у Дніпровському районі госпіталізовані у медичний заклад з діагнозом «гостра кишкова інфекція». З таким же діагнозом до лікарні потрапила і одна із виховательок закладу. Лікарі оцінюють стан хворих як середньої тяжкості.

На місці події працює слідчо-оперативна група, фахівці санітарно-епідеміологічної служби та райдержадміністрації. В даний час лікарями оглянуті 117 вихованців та персонал саду. Фахівці перевіряють наявність документації, яка б свідчила про безпеку продуктів харчування та їхньої відповідності встановленим нормам. Крім того, для дослідження у лабораторних умовах відібрані зразки їжі, яку вживали потерпілі.

Діяльність дитячого садка тимчасово призупинена.

Нагадаємо, за вказаним фактом порушено кримінальне провадження щодо попередньої правової кваліфікації ч.1 ст.137 КК України - неналежне виконання професійних чи службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей.

Нагадаємо, київські правоохоронці розслідують факт масового отруєння вихованців дитсадка у Дніпровському районі міста. За вказаним фактом порушено кримінальне провадження.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив організувати перевірку постачальників продуктів, дотримання норм приготування їжі для дітей, санітарного стану дошкільних навчальних закладів у Києві і забезпечити постійний посилений контроль за цим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161