Підвищена пожежонебезпека в Україні триватиме до середини жовтня. Як передає кореспондент ForUm'у, про це в ході Години запитань в уряду в парламенті повідомив голова Держслужби з надзвичайних ситуацій України Михайло Болотських.

«Цього року, за прогнозами Укргідрометцентру, з другої половини червня очікується значне підвищення температур і рівня пожежонебезпеки, і триватиме це до середини жовтня», - повідомив чиновник.

За його словами, найнебезпечніша ситуація очікується в АР Крим, та для запобігання і протидії можливим пожежам буде залучено більш ніж 51500 чоловік і 10,6 тисячі одиниць техніки. Також буде обмежений доступ у ліси.

Складна ситуація також очікується у Донецькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Луганській, Миколаївській, Одеській, Харківській, Херсонській та Черкаській областях. У цих регіонах, за словами Болотських, також будуть застосовані всі заходи для попередження пожеж та посилення реагування на можливі пожежі.

Чиновник також нагадав, що ще 20 травня створено центральний штаб, який очолює віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, для координації дій місцевої та центральної влади.

Президент України Віктор Янукович доручив голові Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайлу Болотських і віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу вжити необхідних заходів протипожежної безпеки у літній період

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307