Ямковий ремонт автодоріг загального користування буде завершений до кінця червня. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, виступаючи в парламенті в ході Години запитань до уряду, заявив міністр інфраструктури Володимир Козак.

За його словами, інформація ЗМІ про те, що вже давно завершено ямковий ремонт 98% доріг загального користування, є некоректною, оскільки мова йде про 23 державні дороги стратегічного значення.

Козак зазначив, що дороги державного значення вже майже повністю відремонтовані. Ямковий ремонт на дорогах загального значення проведено на 49 тис. км або на 76%. Щодня для ліквідації ямковості, за словами міністра, Державне агентство автомобільних доріг «Укравтодор» спрямовує більше 12 тисяч співробітників, близько тисячі ремонтних бригад, а для забезпечення матеріалами працює 90 асфальтобетонних заводів.

У той же час він поскаржився, що значна частина доріг в Україні побудована в 60-70-х рр., і багато з них вже потрібно ремонтувати капітально.

«Є дороги, зруйновані вщент, ямковий ремонт там не допоможе», - сказав Козак і додав, що вже розпочато роботи з ремонту доріг Житомир-Бердичів, Кіровоград-Знам'янка та інших.

За його словами, фінансуються ці роботи в повному обсязі.

Також міністр зазначив, що дороги, побудовані, реконструйовані або відремонтовані після 2010 року, на сьогоднішній день перебувають у належному стані. Таких доріг в Україні 4,6 тис. км.

Нагадаємо, раніше глава Державного агентства автомобільних доріг «Укравтодор» Євген Прусенко заявив, що основна причина поганого стану доріг - перевищення вагових навантажень на транспортних засобах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191