За спробу незаконної імміграції в Україну будуть судити громадянку Соціалістичної Республіки В'єтнам, а також високопоставленого чиновника Міграційної служби України. Про це повідомляє прокуратура Київської області.

Згідно з повідомленням, прокурором, який здійснює процесуальне керівництво прокуратури Київської області, затверджено обвинувальний висновок щодо громадянки Соціалістичної Республіки В'єтнам, яка організувала незаконне переправлення двох своїх співвітчизників через державний кордон України.

Звинувачується також чиновник Київського обласного управління міграційної служби України, який через несумлінне ставлення до своїх службових обов'язків видав їм посвідки на постійне проживання без належних на те підстав.

Щоб правоохоронці не могли точно встановити час і місце дійсного перетину державного кордону України громадянами Соціалістичної Республіки В'єтнам, підозрювана організувала оформлення та видачу нових паспортів у Посольстві Республіки В'єтнам в Україні без участі цих громадян, а також фіктивні свідоцтва про одруження.

Надалі на підставі зазначених фіктивних документів чиновник міграційної служби України надав двом громадянам республіки В'єтнам дозвіл на імміграцію в Україну. Однак зазначений злочинний задум не спрацював, оскільки був викритий співробітниками Служби безпеки України.

Дії підозрюваної громадянки В'єтнаму кваліфіковані за ч.3 ст.332 КК України, тобто незаконне переправлення осіб через державний кордон з корисливих спонукань. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років. Чиновнику Міграційної служби України повідомлено про підозру за ч.1 ст.367 КК України (службова недбалість), санкція якої передбачає обмеження волі до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Кримінальне провадження направлено до суду для розгляду по суті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188