В Україні необхідно посилити відповідальність за продаж алкоголю особам до 18 років. Таку думку, як передає кореспондент ForUm'у, висловили експерти під час круглого столу в Києві.

Зокрема, головний лікар Київської міської станції швидкої допомоги Анатолій Вершигора відзначив зростання випадків дитячого алкоголізму за останні роки. «Якщо ще років 10 тому до нас дуже рідко привозили дитину у стані алкогольного сп'яніння, то зараз з такими випадками ми стикаємося практично на кожній зміні після вихідних», - обурився медик.

У свою чергу, начальник УДАІ МВС у Києві Анатолій Курінний нагадав, що заборона на продаж алкоголю особам молодше 18 років прописана на законодавчому рівні. Проте, за його словами, в законах України у цій сфері не передбачена відповідальність за порушення цієї норми. «Фактично вся заборона закінчується на табличці «Алкоголь до 18 років не продаємо». У реальності підлітки вільно купують і слабоалкогольні і міцні напої», - заявив він.

У зв'язку з цим Курінний запропонував розробити спільно з депутатами законопроект, що передбачає посилення відповідальності за продаж алкоголю неповнолітнім.

У той же час начальник Управління ДержНС у Києві Андрій Куценко підтримав таку ініціативу, зазначивши, що посилити відповідальність потрібно і за насильство над дітьми у сім'ї. За його словами, у цій сфері також ростуть «невтішні» показники, причому це зазвичай випадки з дітьми до 10 років.

Як раніше повідомляв ForUm, у січні-лютому 2013 року за торгівлю алкоголем і сигаретами підліткам податківці Києва анулювали десять ліцензій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258