У Житомирі до 4 років ув'язнення засуджений телефонний терорист, який у лютому повідомив про нібито мінування залізничних вокзалів станцій Житомир і Бердичів.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

У відомстві нагадали, що невідомий зателефонував до міліції і повідомив про замінування вокзалів в обласному та районному центрах 28 лютого о 08:50.

Після евакуації з перонів і з приміщень вокзалів всіх пасажирів і персоналу вибухотехніки оглянули приміщення і прилеглі території, проте ніяких вибухонебезпечних пристроїв або вибухових речовин не виявили.

Поки йшов пошук вибухівки, співробітники СБУ спільно з міліцією встановили і затримали чоловіка, який зробив анонімний дзвінок. Ним виявився судимий за розбій рецидивіст - 36-річний громадянин України, який, перебуваючи безпосередньо у камері установи виконання покарань (м.Житомир), вирішив «замінувати» вокзали, щоб уникнути етапування до виправної колонії м.Бердичева.

Вироком суду особа, яка здійснила анонімне повідомлення про замінування, визнана винною у скоєнні злочину за ч.2 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України, їй призначене покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Враховуючи, що на момент скоєння злочину зловмисник вже відбував покарання, то за сукупністю скоєних злочинів суд призначив йому остаточне покарання 11 років і 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім цього, суд ухвалив стягнути з правопорушника заподіяну ним шкоду на загальну суму майже 9 тис. гривень.

Нагадаємо, у Житомирі та Бердичеві 28 лютого після анонімного повідомлення про замінування залізничних вокзалів евакуювали майже 600 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186