Президент України може подавати депутатам щорічне звернення до Верховної Ради у письмовому вигляді, якщо це викликано політичними чинниками і ситуацією. Таку думку висловив заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Василь Яблонський на прес-конференції, передає кореспондент ForUm'у.

Зокрема, він підкреслив, що присутність Глави держави під час оголошення щорічного послання залежить як від самого Президента, так і від депутатів.

При цьому експерт визнав, що сама процедура оголошення тексту таки передбачена законодавством України. Однак, додав Яблонський, Президент може відійти від цієї традиції в силу деяких політичних чинників.

«Янукович не перший, хто не приходить до Ради. Якщо в парламенті склалася негативна політична обстановка, то допускається, що послання може бути роздане у письмовому вигляді», - сказав експерт.

Яблонський також прокоментував зміст послання, уточнивши, що в поточному році в ньому було кілька особливостей. Зокрема, в політичному блоці було подано опис роботи Конституційної Асамблеї, а також необхідність ухвалення змін до Конституції України. «Я відповідав за політичний блок і можу сказати, що в ньому багато нововведень, у тому числі було прописано з політичного боку найбільш очікувана подія поточного року: угода про асоціацію з ЄС», - підсумував Яблонський.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175