Міністр юстиції Олександр Лавринович упевнений в тому, що Європейський Союз підпише на Вільнюському саміті Угоду про асоціацію з Україною.

Про це міністр заявив сьогодні, 20 червня, під час Міжнародної конференції «Питання захисту прав людини і громадянина органами конституційної юрисдикції в сучасних умовах», яка проходить в Ялті.

«Я переконаний, що підписання цієї угоди має відбутися. І воно необхідне як для України, для українських громадян, як один із елементів євроінтеграції в єдину європейську сім'ю, так і для країн Європейського Союзу», - зазначив міністр.

При цьому Лавринович переконаний, що ті умови, на виконанні яких з української сторони неодноразово вказували європейські чиновники, будуть реалізовані і не завадять підписанню Угоди, повідомляє «УНІАН».

«Що стосується окремих моментів за планом, окремих позицій, які повинні передувати цьому підписанню, то переважно, по тих напрямах, які були позначені на Брюссельському саміті в січні, то вони виконуються на достатньому рівні», - повідомив Лавринович.

Нагадаємо, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною. Документ містить не тільки політичну складову, але також передбачає створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

19 червня заступник директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич заявив, що Міністерство радить експертам відійти від фіксації виконання критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197