Україна приступила до активної фази реалізації Державної програми активізації розвитку економіки. Так, у нашій країні з використанням механізмів, закладених у Програмі, вже втілюється три великих проекти - два з них з виробництва навісного сільськогосподарського обладнання і третій - модернізація металургійного виробництва на підприємстві «Донецьксталь», де відбувається перехід від доменного на нове електросталеплавильне виробництво. Про це повідомив директор Департаменту стратегічного планування Мінекономрозвитку Євген Олейников.

За його словами, поступово збільшується і кількість галузей, в яких почалася реалізація проектів у рамках Програми.

«Проекти в рамках Програми вже реалізуються і в авіаційній промисловості та у суднобудуванні. Наші суднобудівники вже уклали декілька угод на цей рік з будівництва суден різного тоннажу. Є проекти, які реалізуються у сфері автомобілебудування. Підписано Угоду про співпрацю з відомою французькою компанією - здійснюватиметься спільне виробництво трамваїв», - сказав директор департаменту.

Як повідомлялося раніше, підписано Угоду про співпрацю між українським ТОВ «Сіті транспорт груп» і французькою компанією «Alstom». Документом передбачено, що у Львові буде налагоджено виробництво трамваїв за новітніми технологіями. До реалізації проекту приступлять в цьому році. На першому етапі планується випуск 20-30 трамваїв на рік. Початкові інвестиції проекту - 20-30 млн. євро.

Олейников підкреслив, що головне - не кількість, а якість проектів, які ввійшли або пропонуються для внесення до Програми.

Подальшому втіленню Програми сприяло і проведення Першої міжнародної бізнес-конференції «Україна і Партнери» на якій, зокрема, було підписано Меморандум про взаємодію між українським Урядом та компанією CLAAS, яка є четвертою за потужністю компанією у світі з виробництва сільськогосподарської техніки.

«CLAAS налаштована розгорнути виробництво в Україні, тобто в країні буде працювати якісна сільгосптехніка, вироблена тут», - акцентував Олейников.

Нагадаємо, про досягнуті домовленості заявив регіональний менеджер з експорту компанії CLAAS Томас Клаусніцер. За його словами, у планах компанії - запустити пілотний проект вже в цьому році, а далі нарощувати потужності. Базою виробництва німецьких зернозбиральних комбайнів стане Херсонський машинобудівний завод.

На закінчення директор департаменту стратегічного планування Мінекономрозвитку зазначив, що зараз у банках на розгляді в рамках реалізації Програми вже перебуває 65 проектів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133