Співробітники Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС спільно з Генеральною прокуратурою України затримали за хабарництво чиновників однієї із районних адміністрацій Одеської міської ради.

Як повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України, голова райадміністрації і його перший заступник вимагали від приватного підприємця 40 тисяч доларів США за підписання документації на оренду земельної ділянки для розміщення 10 об'єктів сезонної торгівлі.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Чиновників затримали «на гарячому» під час отримання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 160 тисяч гривень, першу частину - 20 тисяч доларів США - вони отримали раніше.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу, проводяться подальші слідчі дії у кримінальному провадженні та встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину.

Чоловікам загрожує позбавлення волі строком від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172