Форма послання Президента України Віктора Януковича до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище країни не впливає на реалізацію заявлених у ньому норм і прагнень Глави держави.

Таку думку в ході прес-конференції висловив директор Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Єрмолаєв, повідомляє кореспондент ForUm'у.

Зокрема, експерт прокоментував заяви деяких депутатів про те, що вони вже котрий рік отримують послання Президента у письмовій формі замість традиційної особистої презентації.

Він зазначив, що результативність послання Президента не залежить від того, прочитають чи почують його депутати.

«Особисто моя думка, що жодних проблем у тому, що Глава держави не прийшов до парламенту, немає», - сказав Єрмолаєв.

Він пояснив, що обов'язком Президента є підготовка щорічного послання. Це також є, уточнив експерт, вимогою Конституції України. А ось що стосується презентації - це лише політична традиція, яка законодавчо не прописана.

«Кожен рік доцільність виступу Президента визначається залежно від ситуації. Нічого страшного в тому, що він не прийде і не прочитає те, що і так роздане депутатам», - упевнений директор НІСД.

Єрмолаєв підкреслив, що при цьому він не вважає послання Президента мало важливим документом, зазначивши, що на сьогоднішній день воно є одним із комплексних документів, які включають в себе весь спектр проблем, пов'язаних з розвитком країни і формуванням пріоритетів політики держави.

«Янукович мав можливість публічно викласти свої ідеї та ініціативи щодо політики у поточному році, наприклад, на засіданні Комітету з економічних реформ. Але якщо було прийняте рішення, щоб депутати отримали послання у письмовій формі, це анітрохи не применшує значимість документа і вже тим більше не є приводом для блокування трибуни чи для незмовкаючої місячної критики», - резюмував експерт.

Нагадаємо, 6 червня Президент України Віктор Янукович у письмовій формі звернувся зі щорічним посланням до Верховної Ради.

У той же день депутати від опозиції заблокували трибуну Верховної Ради, вимагаючи особистої присутності Президента у парламенті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160