Загрози життю та здоров'ю екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка перебуває у стаціонарі ЦКБ «Укрзалізниці» у Харкові, немає.

Про це на брифінгу перед медичним закладом сказав головний терапевт Міністерства охорони здоров'я Василь Нетяженко.

«Загрози життю та здоров'ю немає», - підкреслив він.

За словами українського фахівця, сьогодні українські члени міжнародної медичної комісії запропонували Тимошенко провести огляд, проте вона відмовилася.

Нетяженко також додав, що лікарі ЦКЛ «Укрзалізниці» ще не отримали від німецьких лікуючих лікарів Тимошенко остаточних рекомендацій щодо подальшої терапії. Він також зазначив, що, за відомостями українського лікаря Тимошенко Ірини Фурси, пацієнтка не потребує ніяких екстрених заходів.

«Лікарі ЦКЛ ще не отримали висновків від німецьких лікарів. Ми заслухали доповідь лікуючого лікаря. Вона запевнила, що пацієнтка не потребує ніяких екстрених заходах. Її стану здоров'я ніщо не загрожує», - сказав Нетяженко, повідомляє «УНІАН».

Він також зазначив, що українські члени міжнародної медичної комісії сьогодні очікували прибуття лікарів клініки «Шаріте» Аннет Райсхауер і Карла Макса Айнхойпля, проте «з невідомих причин вони не прибули».

У свою чергу, головний нейрохірург МОЗ Євген Педаченко, відповідаючи на запитання, чи може Тимошенко пересуватися, сказав: «Як нам доповіли, пацієнтка сама себе обслуговує».

Він також уточнив, що українські члени медкомісії особисто не зустрічалися з Тимошенко і мають інформацію про неї зі слів Фурси.

Педаченко також не відповів прямо на запитання, чи отримує Тимошенко медичні процедури.

«Десять днів тому була обґрунтована подальша тактика, але до цих пір від німецьких лікарів не надійшли рекомендації», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели із колонії у Центральну клінічну лікарню №5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра у ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки «Шаріте».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255