За результатами соціологічного дослідження, проведеного в квітні цього року Центром Разумкова, більшість українців задоволені роботою залізничного транспорту: 68,9% респондентів висловили задоволеність доступністю інформації про розклад руху поїздів і умови перевезень. Як повідомляє прес-центр «Укрзалізниці», системою продажу квитків задоволені 58,7%, розкладом поїздів - 51,7%, організацією обслуговування пасажирів на залізничних вокзалах і станціях - 50,1%.

54,6% українців вважають залізничний транспорт основним засобом міжміського сполучення в Україні (автомобільний транспорт вважають основним 39,1% респондентів, авіаційний - 1,5%). Переважна більшість опитаних - 76,7% - заявили, що користувалися послугами залізниці протягом 5 років.

Разом з тим, більшість громадян (63,4% не задоволені технічним станом пасажирських вагонів). 92,6% українців вважають, що пасажирський рухомий склад потребує оновлення, у тому числі 40,4% висловилися за необхідність термінових заходів щодо його оновлення.

Жителі України підтримують такі заходи, як забезпечення європейського рівня вантажних, пасажирських та приміських перевезень (78,5%, а також відновлення та реконструкцію магістральних залізничних ліній 86,8%). За розвиток швидкісного залізничного сполучення в країні висловилися 70,7% респондентів.

Більше половини населення - 62,5% - згодні з тим, що потрібно внести зміни в організацію роботи залізничного транспорту України для того, щоб адаптувати його до вимог Європейського Союзу.

Опитування респондентів віком від 18 років було проведене в усіх областях України, Києві, АР Крим за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Опитування проводилося у 132 населених пунктах (із них 79 міських та 53 сільських). Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177