Росія і її партнери по Митному союзу і угоді про зону вільної торгівлі у СНД можуть звернутися до суду СНД для скасування Україною захисних заходів щодо автомобілів, повідомив журналістам у кулуарах ПМЕФ міністр з торгівлі Євразійської економічної комісії (ЄЕК) Андрій Слєпньов.

За його словами, нещодавно комісія ЄЕК з торгівлі обговорювала це питання щодо даного захисного заходу, який застосовується з серйозним порушенням правил СОТ та угоди про зону вільної торгівлі у СНД, повідомляє РІА «Новости».

«По всій видимості, буде ініційовано процес юридичного вирішення цього спору. Це означає суд», - сказав Слєпньов. За його словами, зараз це питання вирішується, і, можливо, протягом цього року суд буде ініційовано Росією разом з партнерами по МС.

Як повідомляв ForUm, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про введення спеціальних мит на імпорт автомобілів. Очікується, що спецмито на іномарки допоможе стати на ноги вітчизняному автопрому.

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що введення Україною спеціальних мит на імпорт автомобілів не вплине на перспективи підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Заступник міністра закордонних справ України Віктор Майко заявив, що Україна готова піти на обговорення і перегляд спецмита на імпорт автомобілів, якщо це буде однією із умов підписання угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191