Прокуратура перевіряє законність виїзду дитячого колективу за кордон та забезпечення дотримання прав дітей з охорони їхнього життя і здоров'я.

Прокуратура Кривого Рогу організувала перевірку законності виїзду дітей - учасників місцевого ансамблю «Ювента» до Болгарії, де під час виступу на сцені 22 дитини отримали опіки ніг.

За даними прес-служби прокуратури міста, встановлено, що 13 травня керівником колективу «Ювента» було укладено договір з туроператором про надання послуг з оформлення поїздки та участі у фестивалі.

На батьківських зборах батьки дали згоду на виїзд дітей та оплату витрат на проїзд, харчування і проживання учасників колективу протягом 10 днів (415 євро на кожну дитину).

«Відповідальність за збереження життя та здоров'я дітей була покладена на керівників гуртка і медичного працівника, який супроводжував дитячий колектив», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 17 червня під час концертного виступу 22 дитини старшої групи ансамблю, які виконували номер босоніж, отримали опіки ступень ніг. Всім дітям було надано медичну допомогу. Дітей вже виписали з лікарні, їх повернення додому разом з колективом очікують 23 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164