Парламент знову відклав розгляд законопроекту про вибори народних депутатів у проблемних округах, передає кореспондент ForUm'у.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак оголосив у сесійній залі, що лідери парламентських фракцій домовилися продовжити консультації з датою проведення виборів. «Ми будемо продовжувати консультації, це питання сьогодні розглядатися не буде», - заявив він.

У свою чергу лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк повідомив журналістам, що опозиція наполягає на проведенні виборів не раніше ніж 22 або 27 жовтня. «Є базова норма закону, і весь конституційний склад парламенту мав 90 днів на політичну агітацію, на підготовку до виборів і цих 5 депутатів не можна позбавити цього права», - сказав він.

Яценюк зазначив, що висунув цю пропозицію на нараді у голови ВР, і представники більшості зараз її обмірковують.

Як раніше повідомляв форуму, сьогодні парламент планує розглянути закон про вибори народних депутатів у проблемних округах.

Нагадаємо, уряд розробив нормативну базу для проведення повторних виборів до Верховної Ради України в одномандатних округах, в яких на попередніх виборах було неможливо встановити результати.

5 листопада 2012 р. Центральна виборча комісія визнала неможливим встановлення достовірних результатів голосування в мажоритарних округах № №94, 132, 194, 197, 223.

6 листопада Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори депутатів Ради в цих округах.

23 квітня Конституційний суд України відмовив у відкритті конституційного провадження у справі за конституційним поданням 54 народних депутатів України про перевибори у п'яти «проблемних округах».

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199