Україна і США посилять двосторонню торгівлю сільгосппродукцією та обладнанням для аграрного сектора. У першу чергу, в США розглянуть можливість імпорту українських зернових. Про це йшлося на вчорашній зустрічі міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка та Надзвичайного і Повноважного посла США в Україні Джона Теффта.

На думку Присяжнюка, ринок США цікавий для вітчизняних сільгоспвиробників. Міністр переконаний, що розширення експортних можливостей України вплине на зернову картину світу.

«У США найближчим часом планують розглянути можливість постачання українських зернових на американський ринок. Цьому передував серйозний переговорний процес. Для України це стане визнанням якості наших зернових», - зазначив міністр.

У свою чергу Теффт зазначив, що співпраця двох держав в аграрній галузі є перспективною. Зокрема, це стосується як сільгосппродукції, так і обладнання для аграріїв.

Як повідомлялося раніше, товарообіг сільськогосподарської продукції між Україною та США за 2012 рік склав 353,05 мільйона доларів, що на 120,4 мільйона доларів більше, ніж за аналогічний період 2011 року. За 3 місяці 2013-го товарообіг сільгосппродукції між Україною і США склав 126,09 мільйона доларів, що на 29,09 мільйона доларів більше, ніж за аналогічний період 2012 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149