Сьогодні парламент планує розглянути закон про вибори народних депутатів у проблемних округах. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи засідання, заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак.

Голова ВР запросив лідерів парламентських фракцій перед розглядом даного законопроекту зібратися на нараду у нього в кабінеті для узгодження дати виборів.

Рибак запропонував винести даний проект на розгляд до 12:00.

Він також запропонував депутатам у першу чергу на ранковому засіданні включити до порядку денного і розглянути законопроект щодо внесення змін до держбюджету-2013 щодо фінансування інтернатів та ліцеїв, а також постанову про відзначення 25-річчя з дня виведення військ з Афганістану.

Варто зазначити, що сьогодні на ранковому засіданні в залі зареєструвалися 380 нардепів.

Нагадаємо, уряд розробив нормативну базу для проведення повторних виборів до Верховної Ради України в одномандатних округах, в яких на попередніх виборах було неможливо встановити результати.

5 листопада 2012 р. Центральна виборча комісія визнала неможливим встановлення достовірних результатів голосування в мажоритарних округах № №94, 132, 194, 197, 223.

6 листопада Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори депутатів Ради в цих округах.

23 квітня Конституційний суд України відмовив у відкритті конституційного провадження у справі за конституційним поданням 54 народних депутатів України про перевибори у п'яти «проблемних округах».

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250