Карати народних обранців за неособисте голосування неможливо, адже їх захищає закон про статус народного депутата. Про це в ефірі «5 каналу» заявив голова Комітету ВР з питань регламенту, народний депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко.

«Зараз такого масового явища немає, тому що всі стежать, фотографують, є окремі поодинокі випадки... На жаль, за великим рахунком ми не можемо зробити нічого, тому що закон про статус народного депутата захищає його. Єдине, що можна зробити - цю проблему підняли, вона зменшується, це бачать виборці і вимагають, щоб народний депутат був на роботі. Крім того, це відбивається на рейтингах особливо депутатів, які обиралися по мажоритарних округах», - сказав Макеєнко.

Нагадаємо, 22 лютого 2013 р. Верховна Рада внесла зміни до закону про Регламент, що забезпечують персональне голосування.

Згідно з прийнятими змінами, якщо під час голосування за законопроект депутат помітив порушення принципу персонального голосування, на його вимогу розгляд питання зупиняється. Якщо головуючий на засіданні встановлює факт відсутності даного депутата, його картка вилучається і передається головуючому. Після цього розглянутий законопроект переголосовується.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186