Біля будівлі Києво-Могилянської академії відбулася сутичка між прихильниками ВО «Свобода» і учасниками мітингу проти народного депутата від цієї фракції Ірини Фаріон, яка виступає сьогодні в будівлі навчального закладу.

У мітингу проти Фаріон брали участь близько 20 студентів, які скандують: «Ми проти Фаріон, ми проти фашизму!». Вони розташувалися біля будівлі академії.

Після цього молоді люди спробували зайти в будівлю академії, щоб потрапити на виступ депутата. Їм перегородили дорогу представники ВО «Свобода». Міліціонери, присутні на мітингу, розділили групи супротивників, повідомляє «Фокус.ua».

Пізніше міліціонери затримали близько 15 активістів, що викликало сутички, які відбуваються до цього моменту.

Голова прес-служби ВО «Свобода» Олександр Аронець на своїй сторінці у Facebook повідомив, що супротивниками Фаріон виступили активісти «лівого» спрямування. При цьому міліція затримала лише студентів НаУКМА та прихильників ВО «Свобода».

На місці події були присутні близько 20 співробітників спецпідрозділу «Беркут» і десять міліціонерів.

Раніше з'явилася інформація, що група студентів і викладачів Києво-Могилянської академії сьогодні, 19 червня, проведе акцію протесту через виступи в будівлі університету Фаріон. Організаторами акції виступила студентська профспілка «Пряма дія».

«Виступ одіозного депутата може остаточно перетворити НаУКМА у центр мракобісся і псевдонауки. Партія ВО «Свобода», одним із членів якої є Фаріон, використовує ксенофобську риторику. При цьому саме Фаріон є автором найабсурдніших законодавчих ініціатив, включаючи кримінальну відповідальність за невикористання української мови, - підкреслюють в профспілці. - Складається враження, що адміністрація НаУКМА готова ціною своєї репутації докласти зусилля для пропаганди ідей міжнаціональної ворожнечі».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

457