Після об'єднання партій «Фронт змін» і «Батьківщина» опозиція та її парламентська фракція так і не стали однорідною силою. А найближчим часом можна чекати нових політичних скандалів, які свідчать про розхитування партійної дисципліни.

Так директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський прокоментував дії деяких опозиційних депутатів, які нещодавно підтримали законопроекти, внесені урядом, Президентом і представниками Партії регіонів.

«Сам факт, що ці депутати проголосували всупереч рішенню фракції, свідчить, що вони відчули певну незалежність від партійної дисципліни. Я думаю, що керівництво фракції частково втрачає вплив на неї. Думаю, незабаром у фракції «Батьківщина» ще будуть проблеми після того, як контроль над нею отримав Арсеній Яценюк», - сказав Погребинський.

Політолог припустив, що такий демарш опозиційних депутатів може бути ознакою їхнього невдоволення об'єднанням «Фронту змін» і «Батьківщини».

Голосування депутатів Ольги Сікори, Василя Гладія і Валерія Лунченка суперечило позиції фракції «Батьківщина», яка вирішила не підтримувати ініційовані представниками влади законопроекти. На думку Погребинського, така позиція трьох депутатів може свідчити про розхитування партійної дисципліни у фракції після того, як її очолив Яценюк.

Нагадаємо, що нещодавно саме ці троє депутатів піддали різкій критиці своїх колег Володимира Купчака та В'ячеслава Кутового, які покинули фракцію, а перед цим всупереч рішенню фракційного керівництва підтримали урядовий законопроект, який стосувався діяльності санаційного банку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182