Україна під час переговорів з газових питань ніколи не висловлювалася за приватизацію вітчизняної газотранспортної системи. Про це, як передає прес-служба Глави держави, Президент України Віктор Янукович заявив на зустрічі з керівництвом Верховної Ради та головами парламентських фракцій.

«Взагалі, слово «приватизація» ніколи не використовувалося ні на яких переговорах. Ні з ким. Ми не використовували слово «приватизація». Це все чутки чи домисли, можливо, навіть провокація. Але ми не живемо за рахунок чуток», - сказав Янукович.

За словами Глави держави, зараз ведеться робота з підготовки української газотранспортної системи до її модернізації.

Президент підкреслив, що модернізація української ГТС спрямована, насамперед, на підтримку технічної надійності цієї системи, а також збереження певних обсягів прокачування газу.

На переконання Глави держави, цього можна досягти за рахунок об'єднання зусиль споживачів, транзитерів і постачальників газу.

«Сьогодні є велике бажання зробити консорціум «Україна - Європа - Росія», - зазначив Янукович.

При цьому він підкреслив, що без участі парламенту ніяке рішення про створення консорціуму прийматися не буде.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді дозволити приватизацію державних підприємств, дочірніх підприємств Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», що здійснюють діяльність з транспортування газу магістральними трубопроводами та зберігання його у підземних сховищах, а також підприємств, установ, організацій, утворених внаслідок їх реорганізації.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241