Державна санітарно-епідеміологічна служба України встановила, що причиною отруєння восьми осіб на Полтавщині стало порушення санітарії в кафе.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, за результатами розслідування групового захворювання встановлено, що всі постраждалі проживають у гуртожитку ПСП «Дружба» і відвідували кафе «Атлант», що належить підприємцю, який проживає в смт Семенівка.

Головним управлінням Держсанепідслужби у Полтавській області проведено санітарно-епідеміологічне обстеження кафе, за результатами якого для лабораторних досліджень відібрані зразки харчової продукції, об'єктів навколишнього середовища, гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору. Проведено бактеріологічні обстеження працівників закладу.

У ході розслідування встановлено порушення вимог санітарного законодавства, винесено постанову про призупинення діяльності установи, а власник притягнутий до адміністративної відповідальності.

За даними міністерства, на стаціонарному лікуванні перебувають всі вісім хворих, вони звернулися за допомогою до лікарні з 16 по 18 червня. Медична допомога надається в необхідному обсязі.

Як повідомляв ForUm, за вказівкою прокуратури Полтавської області слідчим відділом Семенівського райвідділу УМВС України в області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 271 (порушення вимог законодавства про охорону праці) КК України за фактом отруєння восьми осіб у Семенівському районі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

289