Співробітники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України затримали в Криму двох так званих «злодіїв у законі» і ще трьох видворили з України із забороною для в'їзду. «Короновані авторитети» впливали на тіньовий бізнес, у тому числі пов'язаний з контрабандою.

«Днями в Криму співробітники ГУБОЗ затримали кількох «злодіїв у законі», які незаконно перебували на території нашої держави. Затримано 5 осіб», - розповів заступник начальника ГУБОЗ МВС України Віталій Стрижак.

За словами заступника начальника ГУБОЗ, «злодій у законі», відомий у кримінальних колах як Сенько Самарський, раніше судимий, прибув до України з метою перерозподілу сфер впливу. Він, а також кримінальні авторитети Чіру і Мамуло видворені за межі України, їм заборонено в'їзд в країну на три роки. Ще відносно двох «злодіїв у законі» - Принца і Катоми відкриті кримінальні провадження, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Стрижак уточнив, що серед нейтралізованих коронованих авторитетів Принц - громадянин України.

«Останні два роки він перебував у місцях позбавлення волі. Підготовлено документи на те, щоб позбавити його громадянства України», - повідомив заступник начальника главку.

Він розповів, що «злодій в законі» Чіру - громадянин Греції, решта - громадяни Росії. Всі вони, крім Сеньки Самарського, - уродженці Грузії.

На запитання про те, на який тіньовий бізнес впливали в Криму ці люди, замначальника ГУБОЗ відповів ухильно, але дав зрозуміти, що крім кримінального бізнесу, пов'язаного з майновими злочинами, вони були причетні до впливу на контрабанду за допомогою морських суден.

Також Стрижак розповів, що ці «злодії в законі» відносяться до клану, який був ворожим клану кримінального авторитета Діда Хасана - Аслана Усояна, нещодавно вбитого снайпером у Москві. Разом з тим, заступник начальника ГУБОЗ заявив про відсутність інформації про те, що приїзд цих людей в Україну пов'язаний якимось чином із вбивством Діда Хасана.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194