Міністерство закордонних справ України радить експертам відійти від фіксації виконання критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Про це сказав сьогодні на брифінгу заступник директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич.

«Ми хотіли б порадити окремим експертам, а також засобам масової інформації відійти від механічної фіксації виконання чи невиконання якихось пунктів, нібито необхідних для підписання Угоди про асоціацію», - сказав Зварич.

Він зазначив, що на сьогоднішній день йде мова, перш за все, про спільні дії України та ЄС щодо запровадження програми реформ у ключових для України сферах, в тому числі і про виконання домовленостей саміту Україна-ЄС, який відбувся у лютому, повідомляє «УНІАН» .

Зварич зазначив, що зміст співробітництва України з ЄС на сьогоднішньому етапі полягає в тому, щоб досягти і підтримувати позитивну динаміку у проведенні системних реформ, яку Україна вже демонструє, щоб після підписання Угоди про асоціацію країна змогла б ще більше підсилити ці процеси, використовуючи для цього нові можливості і механізми, які надасть Угода про асоціацію.

«Вважаємо, що не варто рахувати конкретні пункти, а мобілізувати зусилля всіх органів державної влади, неурядового сектору, експертів, ЗМІ для того, щоб всі ми разом досягли відчутного прогресу у реформуванні в ключових сферах», - додав Зварич.

Як раніше повідомляв ForUm, науковий директор Інституту Євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко заявив, що по жодному з 11 критеріїв підписання Угоди не досягнуто суттєвого прогресу.


Нагадаємо, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною. Документ містить не тільки політичну складову, але також передбачає створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що Євросоюз може повернутися до підписання Угоди про асоціацію з Україною, у разі його провалу в листопаді цього року, не раніше літа 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269