Уряд продовжує працювати над розвитком галузі тваринництва. Зокрема, велика увага приділяється збільшенню інвестування в цей сектор. Для цього в Мінагрополітики планують приступити до розробки законопроекту про захист інвестицій в аграрний сектор. Цей документ дозволить забезпечити максимально сприятливі умови для інвестування у вітчизняне тваринництво і наростити його показники. Про це сьогодні на брифінгу під час засідання уряду повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Зараз ми шукаємо привабливу модель для іноземного інвестора в цю галузь. Тому ми плануємо приступити до розробки законопроекту про захист інвестицій в аграрний сектор. Я переконаний, що завдяки цьому закону в Україні будуть створені максимально привабливі умови для інвестування у вітчизняне тваринництво», - підкреслив Присяжнюк.

Також глава відомства додав, що Мінагрополітики постійно веде переговори з потенційними інвесторами, зацікавленими вкладати кошти у вітчизняний аграрний сектор, у тому числі і в тваринництво.

Крім того, Присяжнюк зазначив, що зі свого боку уряд також сприяє розвитку тваринництва. Зокрема, приділяється увага розвитку та реконструкції тваринницьких комплексів. Такі відновлені масштабні об'єкти вже почали працювати в Чернівецькій, Дніпропетровській і Запорізькій областях. Зокрема, у Чернівецькій області вже введені в дію два реконструйовані тваринницькі комплекси потужністю 850 і 350 голів дійного стада корів. На Дніпропетровщині реконструйований свинокомплекс для 2,5 тисячі голів свиноматок. А в Запорізькій області завершено реконструкцію птахофабрики кількістю 60 тисяч курей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152