Міністерство закордонних справ України продовжує рекомендувати українським громадянам не брати участь в акціях протесту в Туреччині й уникати місць надмірного скупчення людей.

Про це сказав на брифінгу заступник директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Василь Зварич.

«На даний час ми продовжуємо рекомендувати громадянам України не брати безпосередню участь в акціях протесту й уникати місць надмірного скупчення людей для уникнення будь-яких небажаних ситуацій», - сказав Зварич, повідомляє «УНІАН».

Посилаючись на інформацію генерального консульства в Стамбулі, Зварич повідомив, що у всіх містах, де проходять мітинги й акції протесту, без збою працює вся необхідна інфраструктура. Поза місць проведення масових акцій і зіткнень демонстрантів з поліцією обстановка спокійна, загрози для громадян України немає.

Нагадаємо, протести в Стамбулі спалахнули 31 травня після жорсткого придушення поліцією мирної екологічної акції. Згодом опозиційні виступи пройшли в столиці Туреччини Анкарі та інших містах країни.

Влада жорстко відреагувала на виступи демонстрантів, застосовуючи для розгону акцій водомети і сльозогінний газ. У більшості випадків спроби розгону закінчувалися зіткненнями маніфестантів з поліцією.

За офіційними даними, в них загинули чотири людини, точне число потерпілих не називалося, однак воно обчислювалось у кілька тисяч.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176