В українські міста, в яких можливе підтоплення, передислоковано рятувальників і техніку з південних і південно-східних областей країни. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул у ході засідання Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«У Дунаї відбувається підйом води, як і прогнозувалося, але небезпечних відміток рівень води не досягне. За оцінками експертів, в Україні такого масштабного підтоплення, як в Європі, не буде. Рівень води вже істотно нижчий, ніж був у Німеччині, Чехії та Сербії. Проте в райони можливого підтоплення передислоковано 1200 рятувальників, і 400 одиниць спеціальної техніки з АР Крим, Одеської, Вінницької, Запорізької та Миколаївської областей», - сказав він.

За словами віце-прем'єра, у разі необхідності можуть бути перекинуті сили рятувальних служб і з інших областей.

«На сьогоднішній день на румунській ділянці Дунаю підйом води становить 7-28 см за добу, що не є критичним рівнем. З румунською стороною ми відпрацювали спільні дії щодо зменшення рівня води за допомогою каскадів гідротехнічних споруд», - повідомив Вілкул.

Як повідомляв ForUm, українські рятувальні служби прогнозують, що в країні великої води і масових підтоплень не буде, але при цьому вони готуються до попередження локальних можливих надзвичайних ситуацій.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175