Тимчасова контрольна комісія Київради з питання перевірки факту висадки на вул. Хрещатик каштанів кінських звичайних замість каштанів кінських м’ясочервоних «Бріоті» зазначає, що голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов повинен був видати розпорядження стосовно проведення службового розслідування щодо перевірки ситуації, і вимагає покарати винних. Як передає кореспондент ForUm'у, про це заявила сьогодні голова комісії Тетяна Меліхова.

«Я думаю, що Попов повинен, якщо вже трапилася така ситуація, видати розпорядження щодо проведення службового розслідування», - сказала вона.

За її словами, Попов має бути зацікавлений взяти участь у засіданні цієї комісії. Крім того, вона зазначила, що главі КМДА потрібно в даній ситуації прийняти вірне рішення. «Якщо він цього не зробить, то він повинен піти у відставку, тому що він не впорався з цією ситуацією», - заявила Меліхова. Зокрема, за її словами, Попов повинен або визнати, що «ці каштани ті самі», які закуповувалися, або пересадити їх, але бюджет при цьому не повинен постраждати.

Вона також додала, що за необхідності голова КМДА повинен також зробити кадрові рішення. На її думку, потрібно, щоб усі фігуранти процесу понесли відповідальність «або кримінальну, або посадову».

Як повідомляв ForUm, 17 травня прокуратура Києва почала перевірку з приводу закупівлі столичними чиновниками каштанів сорту «Бріоті».

Прокуратура встановила факти розтрати та привласнення бюджетних коштів на суму майже 1 млн грн. при закупівлі каштанів сорту «Бріоті» столичними чиновниками.

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов доручив відсторонити від займаної посади директора «Зеленбуду» Шевченківського району Олександра Цимбалюка за скандал з купівлею каштанів сорту «Бріоті».

Інна Охотнікова,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

136