Україна вийшла з «чорного списку» Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту. Відповідна інформація про це, як повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури, розміщена на офіційному сайті Паризького меморандуму.

У міністерстві зазначили, що таким чином Україна поліпшила свої позиції на міжнародному рівні як держава, яка здійснює належним чином державний нагляд за відповідністю суден під власним прапором міжнародним і національним вимогам у сфері безпеки судноплавства, а також контроль за іноземними суднами в українських портах.

«Це безумовне свідчення успіху тих якісних перетворень у національній системі контролю за безпекою на морському та річковому транспорті, які відбулися в рамках проведення в Україні адміністративної реформи: зокрема, одним з результатів такої реформи і стало утворення окремого центрального органу виконавчої влади - Укрморрічінспекції, основним завданням якої є реалізація державної політики у сфері безпеки на водному транспорті», - підкреслили в Мінінфраструктури.

«Судна країн, що знаходяться в «чорному списку», стають об'єктом більш детальних перевірок з боку інспекцій контролю держави порту, які зазвичай призводять до затримок суден і тягнуть за собою додаткові витрати для судновласника. Тому вихід країни з «чорного списку» - це один з важливих кроків у напрямку покращення іміджу України як морської держави та зміцнення ділової репутації нашої країни як надійного партнера у вантажоперевезеннях», - зазначив міністр інфраструктури України Володимир Козак.

У міністерстві нагадали, що виведення прапора України з «чорного списку» Паризького меморандуму - одна з умов вступу України в ЄС, поставлених Європейським Союзом, яка неодноразово обговорювалася на Спільному комітеті старших посадових осіб щодо Порядку денного асоціації Україна - ЄС, Ради з питань співробітництва між Україною та ЄС.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222