Італійська сторона не вважає себе винною в ситуації, що склалася з висадкою на Хрещатику каштанів кінських звичайних замість каштанів кінських м’ясочервоного «Бріоті». Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомила голова тимчасової контрольної комісії Київради Тетяна Меліхова.

«Ми отримали від італійської сторони листа, в якому йдеться, що італійська компанія Vivai Sundro Bruschi отримала замовлення на постачання рослин від представника компанії «Флорекс» Максима Пєтухова, який у момент замовлення не уточнив, як будуть використовуватися рослини і хто є кінцевим одержувачем. Незважаючи на те, що Пєтухов був проінформований, що м’ясочервоний і звичайний кінський каштани вирощуються разом на одній території і клієнт за тією самою ціною вибрав рослину більшого розміру. Хоча він був попереджений, що м’ясочервоний каштан росте повільніше і таким чином було більш імовірно, що підібрані рослини повинні мати біле цвітіння», - зазначила вона.

Меліхова наголосила, що італійська компанія в будь-якому випадку не може бути притягнута до відповідальності.

У свою чергу Пєтухов зазначив, що він особисто не замовляв каштани. «Я не замовляв їх у прямому сенсі, і ніхто мене не уповноважував це робити. Я просто повідомив Петру Кравцю (директору підприємства «Професійний садівник», яке виграло тендер на посадку каштанів на Хрещатику), де такі каштани можна придбати. Як мінімум сталося непорозуміння на господарському рівні й італійській компанії нелегко визнати помилку», - зазначив він.

Пєтухов також підкреслив, що італійська кампанія запросила українську сторону в розплідник, щоб оцінити ті рослини, якими пропонується замінити поставлені раніше каштани.

Як повідомляв ForUm, 17 травня прокуратура Києва почала перевірку з приводу закупівлі столичними чиновниками каштанів сорту «Бріоті».

Прокуратура встановила факти розтрати і привласнення бюджетних коштів на суму майже 1 млн грн при закупівлі каштанів сорту «Бріоті» столичними чиновниками.

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов доручив відсторонити від займаної посади директора «Зеленбуду» Шевченківського району Олександра Цимбалюка за скандал з купівлею каштанів сорту «Бріоті».

Італія розглядає можливість заміни Києву 200 м’ясочервоних каштанів «Бріоті», замість тих, які були висаджені на Хрещатику.

Інна Охотнікова,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172