Стан українських дітей, які отримали опіки ніг під час виступу на фестивалі у Болгарії, хороший, і сьогодні вони можуть бути виписані з лікарні.

Про це повідомив на брифінгу заступник директора Департаменту інформації політики МЗС України Василь Зварич.

«За останніми даними, стан дітей хороший, динаміка позитивна і, як повідомили лікарі, сьогодні цілком ймовірно, що діти будуть виписані з лікарні», - сказав Зварич.

Він повідомив, що вчора консул України у Варні побував у лікарні, де перебувають сім українських дітей. Консул зустрівся з дітьми та лікарями, а також із завідувачем лікарнею. Зварич поінформував, що у інших 15 дітей, які не були госпіталізовані, також спостерігається позитивна динаміка, і рани практично загоєні, повідомляє «УНІАН».

Зварич також повідомив, що Посольство України в Болгарії звернулося до офіційних представників країни, висловивши стурбованість інцидентом, що трапився. Посольство попросило надати роз'яснення того, що призвело до такої ситуації.

«Болгарська сторона з розумінням поставилася до цієї ситуації і висловлює готовність надавати всіляке сприяння», - сказав він.

За словами Зварича, ймовірно, що наприкінці цього тижня українські діти повернуться на Батьківщину. «Після виписки з лікарні діти повернуться на Батьківщину, цілком можливо, що це відбудеться наприкінці цього тижня – на початку наступного», - додав він.

Нагадаємо, 17 червня до лікарні болгарського міста Бургаса були доставлені 22 дітей з України з опіками ніг. Діти представляють танцювальний колектив «Ювента» і перебувають у Болгарії з метою участі у Міжнародному фестивалі юних талантів. Особливість їхнього виступу полягає у тому, що дівчата танцюють босоніж. Травми вони отримали через сильний нагрів сцени.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив невідкладно забезпечити надання необхідної допомоги українським дітям, які отримали опіки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203