Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко прогнозує, що введення фінансових векселів стимулює зростання промислового виробництва до 6-8% за підсумками року.

«Якщо депутати приймуть закон про фінансові векселі, зростання промвиробництва в 2013 році може скласти 6-8% за підсумками року. На даний момент для зростання промислового виробництва потрібне зростання оборотних коштів підприємств. Казначейські векселі вирішать проблему повернення ПДВ, як це свого часу зробили ОВДП-ПДВ, і тим самим збільшать кількість оборотних коштів. А банківські фінансові векселі дозволять їх наростити без необхідності брати кредит», - зазначив експерт.

Фінансист констатує, що падіння рівня промвиробництва на 10% за підсумками травня викликане зниженням виробництва легкових і вантажних автомобілів майже на 60% за результатами 5 місяців. У свою чергу, за його словами, причина зниження виробництва автомобілів викликана помилками, допущеними при вступі до Світової організації торгівлі.

Ще одним фактором, який призвів до падіння виробництва, за його словами, стало зменшення на 50% виробництва бензину в Україні. Охріменко констатує, що на даний момент вигідніше ввозити бензин з-за кордону, ніж виробляти його.

Нагадаємо, що обсяг промислового виробництва в Україні у травні 2013 року, на який припало незвично багато святкових і вихідних днів, знизився на 9,3% до травня 2012 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153