У заступника міністра фінансів України Анатолія М’ярковського, якому напередодні стало зле під час виступу на засіданні Верховної Ради, діагностували гіпертонічний криз.

Як повідомляє «УНІАН», сьогодні кореспонденту агентства вдалося додзвонитися до М’ярковського. З його згоди про подробиці медичного обстеження розповів професор кафедри терапії Національної академії післядипломної освіти Вадим Шипулін, який вчора оглядав пацієнта.

За словами лікаря, у М’ярковського констатували наявність гіпертонічного кризу (артеріальний тиск 210/110, пульс 120 на хвилину), що виник на тлі артеріальної гіпертензії, якою він страждає вже більше двох десятиліть.

У свою чергу, як пояснив лікар, наявність певного запаху могло бути обумовлене самостійним прийомом медикаментозних засобів або наявністю певних проблем ендокринологічного характеру.

Як з'ясувалося у ході обстеження, пацієнт напередодні та в день засідання ВР прийняв більше ніж 1,5 флакона спиртового розчину Барбовалу.

Крім того, є підозра на цукровий діабет. «На жаль, пацієнт раніше систематично не обстежувався і не лікувався. Спадковість обтяжена наявністю артеріальної гіпертензії у батьків», - зазначив Шипулін.

Вчора М’ярковському була надана первинна медична допомога для купірування гіпертонічного кризу і запропонована нагальна госпіталізація у стаціонар через наявність високого артеріального тиску і тахікардії.

Попутно пацієнт наполіг на проведенні обстеження з метою освідчення на наявність алкогольного чи наркотичного сп'яніння. Огляд було проведено у сертифікованій державній установі «Соціотерапія», результати будуть готові не раніше 21 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187