Міністерство охорони здоров'я України практично завершило процедуру закупівель медпрепаратів, а також виробів медичного призначення. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявила начальник Управління державних цільових програм та державних закупівель МОЗ Галина Довганчин.

Чиновниця підкреслила, що програма державних закупівель медпрепаратів на сьогоднішній день виконана на 85%.

Так, уточнила Довганчин, вже закуплено препаратів і медичної техніки на суму 1,76677 млн грн, у той час як залишилося закупити лише 6,4% від запланованої норми.

«Справа в тому, що за 5 місяців поточного року ми практично завершили закупівлі та виконали норму. Це рекордний показник, враховуючи той факт, що в попередні роки в травні-липні ми тільки починали дану процедуру», - додала представник відомства.

У зв'язку з високими показниками оперативності роботи Міністерства Довганчин запевнила в тому, що можна констатувати прогрес, а також позитивні тенденції у системі державних закупівель засобів і препаратів медичного напряму.

Як раніше повідомляв ForUm, Верховна Рада прийняла рішення про створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів порушень законодавства при здійсненні державних закупівель, неефективного використання державних коштів та зловживань службовим становищем з боку посадових осіб МОЗ та інших держпідприємств, установ і організацій у сфері охорони здоров'я та фармацевтичної галузі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193