Цього року стан українських доріг після зими є найгіршим за всю історію незалежності країни. Таку думку, як повідомляє кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції висловив голова Державного агентства автомобільних доріг «Укравтодор» Євген Прусенко.

«Руйнування на дорогах величезні. Мушу визнати: це найгірший стан доріг після зими за всю незалежність. І ці руйнування не припинилися, їхня інтенсивність знизилася порівняно з лютим-березнем, але пройшли дощі, і поряд з відремонтованими ділянками почали з'являтися тріщини», - сказав він.

За словами голови «Укравтодору», на сьогоднішній день відремонтовано 80% доріг від запланованої кількості.

«З початку року зафіксовано 5,2 млн квадратних метрів ямковості. Це в два рази більше, ніж минулого року. Ми вже ліквідували 4,2 млн кв м, ще залишається 1 млн кв млн на дорогах місцевого значення, але подекуди залишилися невідремонтовані ділянки на дорогах державного значення. Ми робимо все можливе, щоб закінчити ремонт доріг до кінця червня», - запевнив він.

Прусенко повідомив, що основна причина такого стану доріг - перевищення вагових навантажень на транспортних засобах.

«Сьогодні на Кабміні розглядається проект закону, який спрямований на посилення вагового контролю для збереження стану доріг. У нас 38 пересувних ваг, лабораторій. Укртрансінспекція займається зважуванням на всіх дорогах у всіх областях, але цим законопроектом передбачається посилення відповідальності та збільшення штрафних санкцій за перевищення ваги. Українські штрафи потрібно наблизити до білоруських та польських. Зокрема, штрафні санкції для посадових осіб будуть підвищені до 17 тис.грн», - сказав чиновник.

Як раніше повідомляв ForUm, в Україні ямковий ремонт доріг планують завершити до кінця червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

392