У Міністерстві охорони здоров'я готові збільшити державні закупівлі препаратів для онкохворих дітей, якщо виникне така необхідність. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявила начальник Управління державних цільових програм та державних закупівель МОЗ Галина Довганчин.

За її словами, цього року Міністерство вперше планує на 100% забезпечити лікувальними препаратами дітей, хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання.

Чиновниця уточнила, що такий показник планують досягти завдяки збільшенню обсягів фінансування держзакупівель медпрепаратів.

У той же час, відповідаючи на зауваження кореспондента ForUm'у про те, що багато батьків онкохворих дітей скаржаться на брак препаратів і необхідність купувати їх за свій рахунок, Довганчин підкреслила, що у МОЗ скарг на брак ліків поки не надходило, але при необхідності відомство готове збільшити обсяг держзакупівель даної групи препаратів. «Цього року ми збільшили фінансування на закупівлю медпрепаратів для онкохворих дітей до 216 млн грн, що на 125 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року. Тому, згідно з планом, у нас немає браку препаратів», - сказав вона.

Підсумовуючи, вона також додала, що всі препарати для онкохворих дітей (40 найменувань) проходять перевірку якості, і на сьогоднішній день не надходило жодної скарги з приводу фальсифікатів.

Як раніше повідомляв ForUm, уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко заявив, що в бюджеті передбачено 216 млн грн на лікування дітей хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229