Міністр фінансів України Юрій Колобов обговорив з делегацією Європейського банку реконструкції та розвитку можливість кредитування міжнародними банками у національній валюті. Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

Згідно з повідомленням, про це йшлося у ході зустріч 18 травня міністра з першим віце-президентом ЄБРР Філлом Беннеттом.

Колобов зазначив, що з метою вирішення актуального питання як для ЄБРР, так і для багатьох міжнародних фінансових організацій щодо можливості проводити операції в українській валюті українським урядом підготовлено проект Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок», який на сьогодні готується до другого читання у Верховній Раді України.

Представники банку відзначили прогрес у підготовці змін до законодавчої бази в Україні, які відкриють можливість розпочати кредитування українських позичальників у гривні. Як зазначалося, згодом це дозволить ЄБРР залучати гривневі кошти шляхом випуску місцевих облігацій. Банк розглядає цю діяльність як надзвичайно важливий елемент розвитку ринків капіталу та цінних паперів в Україні.

Також на зустрічі обговорювалася систематизація боротьби з корупцією. Згідно з повідомленням, реалізація антикорупційної ініціативи ЄБРР передбачає підписання Антикорупційного меморандуму, який незабаром буде переданий на розгляд уряду і підписаний з ЄБРР на найвищому рівні.

Колобов також розповів про законодавчі ініціативи щодо детінізації і зміцненню української економіки, зниженню податкового навантаження, підтримки та захисту учасників ринку, інвесторів, бізнесу і кредиторів.

Нагадаємо, на зустрічі з першим віце-президентом ЄБРР Філіпом Беннеттом Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна успішно співпрацює з Європейським банком реконструкції та розвитку, реалізуючи спільні проекти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139