Києво-Печерську лавру і Софію Київську залишили у списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив міністр культури Леонід Новохатько.

«Закінчено розгляд українського питання на 37-й сесії комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Сесія проходить у Камбоджі. Це те питання, яке порушувалося на попередній сесії і стосується переведення наших пам'яток - Лаври та Софії Київської, які внесені до всесвітнього списку спадщини, до списку ризику. Процедура така: якщо держава не виконує умови ЮНЕСКО, тоді ці об'єкти переводяться спочатку до списку ризику, а потім розглядається процедура виходу зі списку», - розповів Новохатько.

За його словами, на попередній конференції вже порушувалося питання про можливості переведення українських об'єктів із основного списку у список ризику.

«Це питання розглядалося кілька годин. Так от, інформую, що 2 години тому голосування пройшло. Проти виступила одна країна - Німеччина. І підтримав нас представник Швейцарії, а також Японії, Росії та інші. І голосування пройшло позитивно», - повідомив він.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр культури Леонід Новохатько заявив, що Міністерство культури не допустить будівництва у буферній зоні Софії Київської.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

14878