Компанія Chevron має намір провести розвідувальне буріння на Олеській площі протягом п'яти років.

«Програма розвідки планується на п'ять років, і Chevron, очевидно, покриє всі витрати», - повідомив технічний директор компанії «Шеврон Юкрейн Б.В» Габріел Грімальді під час проведення дня депутата в Івано-Франківській облраді у вівторок.

Компанія бачить потенціал Олеської площі. У той же час до теперішнього часу невідомі обсяг покладів і вид сланцевого газу, вартість його видобутку. Саме тому, пояснив Грімальді, планується спочатку пробурити кілька вертикальних розвідувальних свердловин для аналізу зразків сланцевої породи. Якщо газу не знайдуть, то «результати досліджень і аналізів залишаться в Україні і стануть важливими для прийняття подальших рішень щодо зміцнення енергетичної безпеки України».

«Якщо ж ми виявимо там комерційно доцільну кількість газу, то плануємо почати розробки і тільки тоді очікуємо відшкодувати витрати на розвідку, і тільки через багато років очікуємо якийсь прибуток», - зазначив Грімальді.

Він підкреслив, що при розробці і видобутку сланцевого газу компанія керується принципами безпеки та відповідальності: вона володіє технологіями з охорони природних ресурсів - землі, води, повітря, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми хочемо прийти сюди не для того, щоб експериментувати або перевіряти якісь нові технології. Ми хочемо прийти сюди, щоб застосовувати вже надійні, перевірені технології, які сьогодні ми використовуємо і в США, і в Європі, і в усьому світі», - завершив Грімальді.

Як повідомлялося, Івано-Франківська облрада виставила для обговорення проект УРП щодо Олеської площі.

Кабмін направив проект УРП щодо Олеської площі на узгодження місцевої влади, а також продовжив термін укладення угоди про розподіл продукції (УРП) по Олеській площі з компанією Chevron до 24 серпня 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191