Захисник київського «Динамо» і збірної України Тарас Михалик на правах вільного агента сьогодні перейшов у «Локомотив». Угода 29-річного футболіста з клубом розрахована на 3 роки, повідомляє прес-служба «Локомотива».

«Михалик є універсальним футболістом оборонного плану. Він може грати як в опорній зоні, так і центрального захисника. Це чіпкий, швидкий футболіст, який читає гру. Упевнений, що він підсилить конкуренцію у лінії захисту і принесе користь нашому клубу», - зазначив начальник селекційного відділу московського клубу Кирило Котов.


 
Михалик народився 28 жовтня 1983 року у місті Любешові Волинської області. У 17 років він почав професійну кар'єру у київському ЦСКА, у 2005 році перейшов до «Закарпаття», у якому відбувся дебют Михалика в чемпіонаті України.
 
 
Вже в наступне зимове міжсезоння футболіст поповнив склад київського «Динамо». Зі столичним клубом футболіст двічі завоював чемпіонський титул, стільки ж разів вигравав Кубок і Суперкубок України. Всього за киян Михалик провів 142 матчі і записав на свій рахунок 10 голів. Шість разів він потрапляв до списку 33 найкращих футболістів України: двічі (2006, 2007) в амплуа опорного півзахисника, і чотири рази (2008-2011) як центральний захисник.

Ще будучи гравцем ЦСКА, Михалик отримав запрошення до молодіжної збірної України, з якою в 2006 році став срібним призером Чемпіонату Європи серед молодіжних команд. У національній збірній Тарас дебютував у 22 роки, з відбіркового циклу до ЧС-2010 став основним гравцем команди і взяв участь у двох матчах домашнього для України чемпіонату Європи: проти Швеції та Франції. Усього в активі футболіста 32 гри за національну збірну.

Нагадаємо, 17 червня захисник київського «Динамо» Тарас Михалик отримав статус вільного агента.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

459